Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Αυτό λέγεται κλοπή!».

Πουλημένα τομάρια!

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).
Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette.

Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο,

δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών,

εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο

και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.



Ο Έλληνας πολίτης
, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά,

πληρώνει 1.392 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή και μόνο για 20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 και ΟΧΙ για 365 μέρες !!

και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας:
«Αυτό λέγεται κλοπή!».

Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι!

Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».
περισσότερες πληροφορίες για τα διόδια:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Νικέλιο και χρώμιο 926% περισσότερο

Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ποτισμένα με τοξικά

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.


Τα δείγματα από Θήβα - Οινόφυτα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για την Παιδεία


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλούν τους μαθητές, τους φοιτητές και την εργατική τάξη να απορρίψουν το στημένο διάλογο-παρωδία που διοργανώνει για την Παιδεία η Κυβέρνηση των ανδρεικέλων του ΔΝΤ, οργανώνοντας έναν παρατεταμένο κοινωνικό αγώνα για μια υψηλού επιπέδου δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

Οι εξαγγελίες Παπανδρέου - Διαμαντοπούλου στους Δελφούς είναι ένα επικίνδυνο μείγμα αντιδραστικών προτάσεων με τις οποίες προετοιμάζουν το έδαφος σε μια ριζική αποδιοργάνωση του ήδη χρεοκοπημένου, δησφημισμένου και εγκαταλελειμένου εκπαιδευτικού συστήματος. Με την ψήφιση ενός νέου «Νόμου Πλαίσιο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τον πρώτο μήνα του 2011 και τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας θέλουν να συνεχίσουν εκεί που απέτυχαν οι δεξιοί προκάτοχοί τους: να προσδέσουν τη χρεοκοπημένη Παιδεία στο καταστροφικό άρμα του χρεοκοπημένου κεφαλαίου. Είναι μια πρόκληση, πρώτα από όλα ενάντια στη νέα γενιά και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Τα σχέδια που έχουν δημοσιοποιηθεί πέραν όλων των άλλων, ομολογούν την αποτυχία όλων των προηγούμενων αντι-εκπαιδευτικών αντι-μεταρρυθμίσεων των καπιταλιστικών Κυβερνήσεων στην Ευρώπη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν μεγεθύνει δραματικά το αδιέξοδο στην Παιδεία. Τη θέση της αποτυχημένης «στρατηγικής Μπολώνια» για μια «αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών» και μια Παιδεία προσαρμοσμένη σε μια ελαστική αγορά εργασίας έρχονται να παρουν τα εφιαλτικά σχέδια της Κυβέρνησης για έναν «Καλλικράτη στην Παιδεία».

Θέλουν να πείσουν το λαό ότι λύνουν το πρόβλημα της υπολειτουργίας και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης κλείνοντας πάνω από τις μισές σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ότι αντιμετωπίζουν το τεράστιο πρόβλημα της πληθώρας άνεργων αποφοίτων κάνοντας μια αντιδραστική αλλαγή του εξεταστικού συστήματος σε βάρος της προλεταριακής νεολαίας και ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στο διψασμένο για κέρδος κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Η ίδια η διεθνής εμπειρία που επικαλούνται τους διαψεύδει. Είναι στις ιμπεριαλιστικές χώρες της δύσης που η «σύνδεση των σχολών με τις επιχειρήσεις» έχει αυξήσει την αμάθεια του πληθυσμού χωρίς να έχει λύσει το πρόβλημα της ανεργίας και της κρίσης υπερσυσώρρευσης κεφαλαίου που μαστίζει τον καπιταλισμό σήμερα. Στη χρεοκοπημένη καπιταλιστική Ελλάδα της μακροχρόνιας ύφεσης, την ώρα που όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και τα αστικά κέντρα η πραγματικότητα για τη νεολαία είναι ο ΟΑΕΔ και η ψευτοδουλειά, η «σύνδεση των σχολών με την περιφερειακή ανάπτυξη» που ανάφερε ο Παπανδρέου ως άλλη Αντουανέτα, είναι ένα κακόγουστο αστείο που όμως ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά της κοινωνικής αγανάκτησης.

Είναι όσο ποτέ απαραίτητο να εμπνευστούμε και να ξεπεράσουμε τους ανολοκλήρωτους αγώνες της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, τις καταλήψεις των σχολών και την απεργία των δασκάλων του 2006/2007 και κυρίως την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Είναι αγώνες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή Κυβερνήσεων του κεφαλαίου και απέδειξαν ότι η νέα γενιά και ιδιαίτερα τα πιο εκμεταλλευμένα και καταπιεσμένα κομμάτια της, εξεγειρεται ενάντια στα ασφυκτικά πλαίσια εκμετάλλευσης και καταπίεσης που θέτει στη ζωή μας ο παρακμασμένος καπιταλισμός. Η νέα απόπειρα μιας Κυβέρνησης των αφεντικών να λύσει την κρίση στην Παιδεία σε βάρος της εργατικής τάξης, της εργαζόμενης και άνεργης νεολαίας, υπονομεύοντας τον εναπομείνοντα δημόσιο χαρακτήρα της, θέτει στην πρώτη γραμμή της μάχης την προοπτική μιας άλλης Παιδείας σε μια άλλη σοσιαλιστική κοινωνία.

Το ΕΕΚ- Τροτσκιστές καλεί τους μαθητές όλης της χώρας, όλες τις αγωνιστικές οργανώσεις του φοιτητικού κινήματος και τους εκπαιδευτικούς να σχεδιάσουν από κοινού με όλο το εργατικό κίνημα την στρατηγική απάντησή τους στην απαξίωση που προωθείται και στο μέτωπο της Παιδείας. Στα σχέδια της Κυβέρνησης των αφεντικών για έναν «εκπαιδευτικό καλλικράτη», νέο «Νόμο Πλαίσιο» και «νέο εξεταστικό σύστημα» να αντιτάξουμε ένα σχέδιο μαζικής δράσης για την ανατροπή της, τη διαγραφή ολόκληρου του εξωτερικού χρέους για την εξουσία των ίδιων των εργατών. Στην «παιδεία» της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και της κοινωνικής μιζέριας να αντιτάξουμε ένα πρόγραμμα εργατικής σοσιαλιστικής διεξόδου από την κρίση στην Παιδεία και την κοινωνία. 29/9/2010

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΤΡΙΤΗ 28-9-10 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΔIKEΣ AΓΩNIΣTΩN
Για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου 2009

Tην Tρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 δικάζονται στα δικαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7), δυο αγωνιστές από τους συλληφθέντες (και κακοποιηθέντες) στα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου 2009, κατά την επίθεση της αστυνομικής Oμάδας ΔEΛTA ενάντια στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δυο άλλοι σύντροφοι επρόκειτο να δικαστούν την Δευτέρα 20 του μήνα, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Oκτωβρίου 2010.
Oι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται είναι αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ.

Συνέντευξη Τύπου ΕΕΚ - Τραυματισμός Α. Κουτσουμπού from tv xoris sinora on Vimeo.


Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια της αστυνομικής επίθεσης, υπό τη διεύθυνση του Xρυσοχοΐδη, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η Oμάδα ΔEΛTA για τη διάλυση μαζικής διαδήλωσης, χτυπώντας με μηχανές το μπλοκ του EEK. Tο αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού, αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα, ο τραυματισμός πολλών άλλων συντρόφων και δεκάδες συλλήψεις και παραπομπές με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ δυο παραπέμπονται για... κακούργημα!

Eνώ οι δίκες εναντίον των συντρόφων έχουν αρχίσει, και ένας εξ αυτών, ο Θάνος Zαμπέτης, έχει καταδικαστεί σε 7μηνη φυλάκιση, η μήνυση της Aγγελικής Kουτσουμπού εναντίον των αστυνομικών έχει σκαλώσει σε κάποια συρτάρια των δικαστικών αρχών. Aρχικά τις ανακρίσεις ανέλαβε η Tροχαία, σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονικής επίθεσης της αστυνομίας. Έκτοτε, ουδέν νεώτερον, πλην των δικών εναντίον των συλληφθέντων αγωνιστών.

Aφού πρώτα οργάνωσε τη δολοφονική επίθεση με τις ορδές της Oμάδας ΔEΛTA, η κυβέρνηση του ΔNT προσπαθεί να «θάψει» την υπόθεση της μήνυσης εναντίον των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης και συγχρόνως να τρομοκρατήσει, με τη βιομηχανία δικών, τους αγωνιστές. No Passaran!

Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων αγωνιστών της 6ης Δεκέμβρη 2009!
Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!
Όλοι στα δικαστήρια της Eυελπίδων (κτήριο 7) την Tρίτη 28 Σεπτέμβρη.

Η "περαίωση" των τρένων

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ
Μαζί «φάγανε» τον ΟΣΕ οι τελευταίες κυβερνήσεις

Με συνεχόμενα λογιστικά τρικ και σκάνδαλα ο ΟΣΕ συσσώρευσε χρέη που δεν έπρεπε να είναι δικά του. Τώρα οργανώνεται η συρρίκνωση και η εκποίησή του.

Στις 15 Ιουνίου 2010 η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με μια μηνυτήρια αναφορά που -αν ακολουθούσαμε την αργκό των ΜΜΕ- θα την χαρακτηρίζαμε «κόλαφο» για όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και «αποκάλυψη σκανδάλων μαμούθ», «διασπάθιση δισεκατομμυρίων ευρώ του δημοσίου χρήματος» που οδήγησαν στην «τεράστια μαύρη τρύπα» του ΟΣΕ και των θυγατρικών του εταιρειών.
Ωστόσο, ο τύπος, με ελάχιστες εξαιρέσεις στα ψιλά και περιορίζοντας την υπόθεση μόνο σε ό,τι αναφερόταν στις υπό διερεύνηση προμήθειες του ΟΣΕ από τη Siemens, δεν αξιολόγησε την είδηση και δεν δημοσιοποίησε τα πολύ ουσιαστικά στοιχεία που αναφέρονταν στο επίσημο έγγραφο των σιδηροδρομικών.




Αντίθετα, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και βέβαια την ερχόμενη βδομάδα που συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» του ΟΣΕ, οι πολίτες παρακολουθούν την κλιμάκωση μιας επικοινωνιακής καταιγίδας που ξεκίνησε με τη δήλωση του Δ. Ρέππα ότι «από το Λιανοκλάδι στη Λαμία, ο επιβάτης στοιχίζει 200 ευρώ» -θεωρώντας, κατά πώς φαίνεται, ο υπεύθυνος υπουργός για τις Μεταφορές ότι «κανονικά» στην τιμή του εισιτηρίου πρέπει να υπολογίζεται με... κοινωνικά κριτήρια η αποπληρωμή εκ μέρους του κάθε πελάτη του ΟΣΕ των τόκων και των χρεολυσίων, ύψους 2.644.992.475 ευρώ και 8.426.686.993 ευρώ αντιστοίχως (σύνολο 11,072 δισεκατομμύρια ευρώ), με τα οποία οι κυβερνήσεις φέσωσαν και διέλυσαν συστηματικά και εσκεμμένα τους σιδηροδρόμους.



Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινωνική Ασφάλεια, τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, και των κρατικών χρεοκοπιών.


Κοινωνική Ασφάλεια τον καιρό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και των κρατικών χρεοκοπιών.

Η λαϊκή παροιμία, «αφού μας χρωστούσαν, τώρα μας παίρνουν και το βόδι», βρίσκει την κυριολεκτική σημασία της, στο νομοσχέδιο που αφορά την Κοινωνική Ασφάλεια. Αποδεικνύεται με τον ποιο τραγικό και ωμό τρόπο, πως δεν μπορεί να υπάρχει καμία κοινωνική ασφάλεια, την περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μετά το 1929. Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των κρατών, αναγκάζει τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις να χρεώσουν, στους εργαζόμενους τις συνέπειες και το κόστος της χρεοκοπίας του συστήματος, που υπηρετούν.

Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ψηφίσθηκε από την ελληνική βουλή, γίνεται ολοφάνερο ότι επιχειρείται να μπει ταφόπλακα, στις κοινωνικές κατακτήσεις, ολόκληρων δεκαετιών εργατικών αγώνων, ξεριζώνοντας και αποδιοργανώνοντας παροχές, που στήριζαν την ζωή των εργαζόμενων στην χώρα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70, στο όνομα της κοινωνικής ευημερίας, χρηματοδοτούσαν την ανάπτυξη των κρατικών υποδομών της χώρας, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν και χωρίς να καταβάλουν κανένα τίμημα, τα αποθεματικά των ταμείων ασφάλισης των εργατών. Δρόμοι, λιμάνια, νοσοκομεία, ενέργεια αλλά και τράπεζες, στηρίχθηκαν, αναπτύχθηκαν και ανδρώθηκαν, χρησιμοποιώντας άτοκα το κομπόδεμα που δημιουργούταν, με τις εισφορές του εργατόκοσμου, που πλήρωνε για να καλύψει τις ιατρικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες του.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ» Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»

Τρομοκρατική δράση και οι διαδηλώσεις

Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!

Με τις αλλαγές αυτές λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των διωκτικών αρχών. Ετσι ακόμη και η τέλεση πλημμελημάτων (όπως διακεκριμένες φθορές, σωματικές βλάβες, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.ά.) μπορούν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα ως τρομοκρατική δράση από οργανωμένη ομάδα διαδηλωτών!

Αρκεί απλώς, σύμφωνα με τον ορισμό περί τρομοκρατίας, να θεωρηθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη.

Γιατί όμως η κυβέρνηση προχώρησε τόσο βιαστικά και αθόρυβα στην κατάργηση; Κάθε ομοιότητα ή σύγκριση με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες κοινωνικών συγκρούσεων, που πολλοί αναμένουν, δεν είναι καθόλου συμπτωματική, απαντούν νομικοί. Η κυβέρνηση φαίνεται να παίρνει τα μέτρα της, συμπληρώνουν.

Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ό,τι καταργήθηκε προβλέπεται στο Σύνταγμα.

Το ανησυχητικό είναι όμως ότι οι σοβαρές αυτές αλλαγές, που άπτονται θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, έγιναν από το θερινό τμήμα και όχι από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η νέα ρύθμιση για το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, που περιλαμβάνεται στον νόμο για την κύρωση συμβάσεων του ΟΗΕ κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ψηφίστηκε στο τέλος Αυγούστου και δημοσιεύτηκε προχθές.

Η βασική, κρυφή, τροποποίηση καταργεί την παράγραφο 8 του προηγούμενου άρθρου, σύμφωνα με το οποίο δεν συνιστάν «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά σκόπευαν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελούσαν δράση υπέρ της ελευθερίας ή εάν αποσκοπούσαν στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως προβλέπονται στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η ρύθμιση αυτή υπήρχε στο προοίμιο της ευρωπαϊκής απόφασης-πλαίσιο και είχε τεθεί από τον δημιουργό του «τρομονόμου», Μιχ. Σταθόπουλο. Αποτελούσε τη νομοθετική εγγύηση ότι δεν θα διωχθεί το φρόνημα και η ανοιχτή πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Τους φόβους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί είχαν εκφράσει από τότε όλες οι οργανώσεις ατομικών δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα άλλωσε έχουν διωχθεί διαδηλωτές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παρά την ύπαρξη της παλαιάς προστατευτικής ρύθμισης.

Υπάρχει και μια ευνοϊκή ρύθμιση, που τιμωρεί με ποινή από 1-6 χρόνια όσους μετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση που συστάθηκε για τέλεση πλημμελημάτων. Αρκεί βέβαια να μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά την απειλή κάθειρξης 10 ετών σε όσους δίνουν ουσιώδεις πληροφορίες σε τρομοκράτες, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής διατύπωσε επιφυλάξεις καθώς επισήμανε πρόβλημα αοριστίας και υπερβολικής διεύρυνσης του αξιόποινου.*


Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Να μετατρέψουμε την ημέρα δράσης της 29ης Σεπτεμβρίου σε μέρα απεργιών και καταλήψεων!


Να μετατρέψουμε την ημέρα δράσης της 29ης Σεπτεμβρίου σε μέρα απεργιών και καταλήψεων!

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς προς τους Ευρωπαίους εργαζόμενους που παλεύουν στις 29 Σεπτεμβρίου ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την πολιτική των κυβερνήσεων, της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο κόσμος συγκλονίζεται από την χειρότερη κρίση που γνώρισε από την δεκαετία του 1930. Οι ισχυρισμοί για «ανάκαμψη», ιδιαίτερα στην Ευρώπη, δεν μπορούν να κρύψουν τι σημαίνει κάτι τέτοιο για τους εργαζόμενους: νέα μέτρα λιτότητας, με δραστικές περικοπές των μισθών, του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας» και των συντάξεων, πραγματικές δομικές αντιμεταρρυθμίσεις που προωθούν όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές, κεντροαριστερές ή και «σοσιαλιστικές». Τα μέτρα κρατικής παρέμβασης πάρθηκαν για να σώσουν τους τραπεζίτες και τις τράπεζές τους, επιδεινώνοντας τη χρεοκοπία συνολικά με την παρουσία τώρα και των δημοσιονομικών κρίσεων. Το κόστος για όλα αυτά το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

Λας Βέγκας

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, αλλά κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΕ: ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΕ: ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

Μια κακογουστη, κακοσκηνοθετημενη και αθλια παρασταση εκτυλιχθηκε σημερα στην κατ΄ονομα μονο ανοιχτη συνελευση εργαζομενων του ΟΣΕ στη Λαρισα.
Την σκηνοθετικη επιμελεια φροντισαν οι γνωστοι γραφειοκρατικοι-γραφικοι εργατοπατερες προσκειμενοι αλλα και προσκυνημενοι σε ενα σαπιο αστικο πολιτικο θιασο που τους ανεδειξε και εξακολουθει να τους συντηρει.
Κι ενω λογικα οι πρωταγωνιστες και κυριοι ομιλητες της συνελευσης θα επρεπε να ειναι οι εργαζομενοι του οργανισμου, οι εργατοπατερες θεωρησαν φρονιμοτερο να αφιερωσουν τα 2/3 των ομιλιων στους καλλικρατικους υποψηφιους των κομματων που ειχαν φροντισει να τους καλεσουν.
Ο θιασος λοιπον αποτελειτο απο….
1)Κ.ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Νεα Δημοκρατια
2)Α.ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ Λαος
3)ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝ
4)ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
5)ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
και εκτακτη συμμετοχη ως guest star Θ.ΒΑΙΟΣ προεδρος εργ.κεντρου λαρισας και στελεχος του ΠΑΜΕ.(χρησιμο αντιβαρο κατα την γνωμη μου ο τελευταιος μια και εγερνε επικυνδινα προς ….τα δεξια το πανελ.Ετσι για ξεκαρφωμα)
Το περιεχομενο των ομιλιων τους αναξιο λογου.
Δεξιοι και ακροδεξιοι με μια φωνη δηλωσαν αρωγοι στον τιμιο αγωνα των εργαζομενων,αφηνοντας και καποιες μπηχτες για ευθυνες και των εργαζομενων για το καταντημα του ΟΣΕ, ενω αποποιηθηκαν καθε πονηρης σκεψης για την εκει παρουσια τους μια και οι ανθρωποι δεν ηρθαν προς αγρα ψηφων αλλα απο την αγωνια τους για το μελλον του οργανισμου και των εργαζομενων του.
Χαρακτηριστικες στιγμες του χθεσινου τραγελαφου ηταν οταν ενας μηχανοδηγος εκτος της κλικας των εργατοπατερων τολμησε να ψελλισει κατι για τον Αγοραστο και τις ευθυνες που και αυτος εχει ως μερος της εξουσιας που ασκησε,πεσαν πανω του 10 συνδικαλισταραδες και σε εντονο υφος του ζητησαν να μην προσβαλλει τους αξιοτιμους καλεσμενους ενω ενας απο τους δεκα ευχαριστησε δημοσια τον κ.Ροντουλη που παρεδωσε το βουλευτικο του αμαξι και μετακινειτε με τον σιδηροδρομο.Τετοια καταντια!
Το κειμενο της ανεξαρτητης ταξικης συσπειρωσης σιδηροδρομικων(ΕΤΑΣ-Σ) μοιραστηκε αμφιβαλλω ομως αν διαβαστηκε απο κανεναν απο αυτους.

Υ.Γ Ηχηρη ηταν η απουσια καθε αλλης οργανωσης και φορεα της αριστερας.Ριζοζπαστικης και μη.Προφανως προεχει η συνταξη καλλικρατικων συνδυασμων απο το ξεμπροστιασμα της συνδικαλιζουσας ελιτ και των αφεντικων τους.
Δ.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΣ: Αντίστοιχο μοίρασμα της προκήρυξης της ΕΤΑΣ-Σ έγινε και στο σταθμό του Βόλο στις 21/9, ενώ στις 22/9 οι αλληλέγγυοι ήταν περισσότεροι από τους απεργούς εργαζόμενους. Στη χτεσινη απεργιακή στάση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων ήταν εκεί εν αναμονή συγκέντρωσης πορείας αλλά όπως λέμε δεν φάνηκε κανείς.

Η εικόνα της Λάρισας και η αγωνία των “σωτήρων” του ΟΣΕ χωρίς καμιά σύγκρουση με τους γραφειοκράτες αφήνει επικίνδυνα ελεύθερο το πεδίο σε ΝΔ και ΛΑΟΣ. Πίσω λαμόγια!!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τραμπουκικός, αντεργατικός σχεδιασμός από μέρους της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς εναντίoν συνδικαλιστών του συνεταιρισμού.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. ΕΕΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – Τροτσκιστές

Τραμπουκικός, αντεργατικός σχεδιασμός από μέρους της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς εναντίoν συνδικαλιστών του συνεταιρισμού.

Με ψευδείς κατηγορίες, και συμπεριφορά επιστατών παλιών τσιφλικάδων, απέλυσαν τον πρόεδρο του σωματείου που διεκδικούσε τα δεδουλευμένα των εργατών, (η υπόθεση εκδικάζετε στην Λιβαδειά 23/9/10).

Συνεχίζοντας την ιδία τακτική τώρα παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο τις εργάτριες, Στρου Βασιλική και Μπαφινα Παναγιουλα, γιατί διεκδικούσαν τους μισθούς ενός χρόνου και με την συμμετοχή τους στο ΔΣ συμπαραστέκονται στον απολυμαίνω πρόεδρο.

Την παρασκευή δε στης 17/9 έστειλαν τις εργαζόμενες συνδικαλίστριες για δουλεία σε χώρο που δεν πληρούσε καμία ασφάλεια γι αυτές. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ΕΚ Λιβαδειάς μαζί με την τεχνική και υγειονομική επιθεώρηση εργασίας, που καλώντας την αστυνομία σταμάτησαν την εργασία στον συγκεκριμένο χώρο.

Η διοικήσεις του συνεταιρισμού αφού υλοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια, πολιτικά προγράμματα εμπνευσμένα από την ΕΕ, που προωθούσαν οι ντίλερ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με στόχο να καταστρέψουν το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα, χρησιμοποίησαν τους συνεταιρισμούς για της μικροπολιτικές σκοπιμότητες της εκλογικής πελατείας και των δυο κομμάτων αφήνοντας έτσι απροστάτευτους στις ορέξεις των ιδιωτών τους αγρότες. Χάρισαν, αφήνοντας το έδαφος στους εμπόρους να γιγαντωθούν εκμεταλλευόμενοι την αγροτιά που ατομικά δεν μπορούσε να αντιδράσει . Τώρα για να τελειώσουν το έργο τους, δημιουργούν όλες τις συνθήκες για να ύπαρξη σύγκρουση με τους εργάτες, ώστε να μην μπορέσουν να μαζέψουν ούτε κιλό από το βαμβάκι που μαζεύετε στους κάμπους.

Πρέπει τώρα άμεσα οι εργάτες του συνεταιρισμού μαζί με αγρότες της περιφέρειας Λιβαδειάς να αντιδράσουν καταλαμβάνοντας τα γραφεία της διεύθυνσης της ΕΑΣ, να φωνάξουν λογιστές της εμπιστοσύνης τους και να ελέγξουν τα βιβλία του συνεταιρισμού, ώστε να στραφούν κατά παντός υπευθύνου για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκετε ο συνεταιρισμός.

Να προχωρήσουν σε λειτουργία του συνεταιρισμού με νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σε μαζική γενική συνέλευση των συνεταιρισμένων αγροτών, αποκλείοντας όλους αυτούς που τον ζημίωσαν.

Να συμπαρασταθούν στις δίκες των εργατών απαιτώντας να καθίσουν στο σκαμνί οι πραγματικοί υπαίτιοι.

Να εξοφληθούν τα χρωστούμενα στους εργάτες που με την δική τους βοήθεια μπορεί να ξαναρχίσει να λειτουργεί το εκκοκκιστήριο.

ΕΕΚ-τροτσκιστές Λιβαδειάς

Γιατί δεν συμμετέχουμε στην προεκλογική "πανελλαδική" συνάντηση

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων είναι μια συνιστώσα, η πιο μαχητική και ίσως η πιο «ακραία» του κινήματος ενάντια στα διόδια, αφού δεν ζητάμε να «πάνε οι μπάρες αλλού» αλλά να καταργηθούν πλήρως τα διόδια, μαζί και τα κρατικά.
Το κίνημα μας επεκτείνεται ραγδαία αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας συμμετοχής στο κίνημα μας και στις Επιτροπές Αγώνα είναι η οικονομική κρίση και η αδιαλλαξία μας. Δεν κάνουμε χαρτοπόλεμο, δεν συναλλασσόμαστε με κυβερνήσεις, εταιρείες, τοπάρχες και βουλευτές, δεν ζητάμε από κανέναν να μας ψηφίσει για κάποια θέση. Λειτουργούμε συνελευσιακά, δεν έχουμε αρχηγούς, δεν παίρνουμε χρήματα από κανένα συρτάρι και ο καθένας μας συμβάλλει στο κίνημα για να νικήσουμε.
Συμφωνούμε με την πανελλαδική συνάντηση όλων των κινήσεων, συλλογικοτήτων και των δικών μας επιτροπών αγώνα.
Αποτελεί δυσφήμηση για το κίνημά μας η αφίσα με το σύνθημα "Τις... μπάρες αλλού!". Δεν θα μπορούσαμε ούτε κατ' ελάχιστο να είχαμε συμφωνήσει σε μια τέτοια λογική.

Που να πάνε οι μπάρες; Στο γείτονα; Στο παρακάτω χωριό;

Δημοσιεύουμε μία απάντηση που καλύπτει το κίνημά μας:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ Αφίδνες: ΣΑΒΒΑΤΟ 9 πμ Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα «ανοίξουν» τα διόδια


Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα «ανοίξουν» τα διόδια

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ.ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ!


Μηχανοκίνητη πορεία στα διόδια Αφιδνών θα πραγματοποιήσουν το πρωί του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
Σκοπός τους είναι λίγο μετά τις 9 να ανοίξουν τα διόδια και να αφήσουν ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.
Οι σιδηροδρομικοί θα ξεκινήσουν στις 08:30 από τη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Κηφισιάς.

Σαν σήμερα , πριν 28 χρόνια, "έφυγε" ο Μάνος Λοϊζος

«Βαρέα κι Ανθυγιεινά» στους υπουργούς και τους βουλευτές της Τρόικας… Κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά!


Π.Ε.Κ.Ο.Π.
Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού
«Βαρέα κι Ανθυγιεινά» στους υπουργούς και τους βουλευτές της Τρόικας… Κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά!
από pekop

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β ( 320 γραφείο – 3ος όροφος ) ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083

(Ανοιχτά κάθε Τρίτη –Πέμπτη από 10,30 έως 4 ).

Σελίδα: pekop.wordpress.com Email.pekop1999@gmail.com Κινητά: 6978865730 – 6978844725.

Αθήνα: 10-09-2010

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μοίραζε προεκλογικά πέρυσι στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ, ο Γιωργάκης και τα στελέχη του, κατέρρευσαν με πάταγο.

Ένα χρόνο μετά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση με μια εθελόδουλη Κυβέρνηση, η οποία μας παρέδωσε όμηρους στις αποφάσεις και στις ορέξεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Το αξιοθρήνητο τσίρκο των σαλτιμπάγκων που παριστάνουν τους Κυβερνήτες της χώρας έχουν κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την εργατική τάξη!

Εμείς οι καθαρίστριες και οι καθαριστές συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά.

Τα σκοτεινά και βρώμικα εργολαβικά κυκλώματα που όπλισαν τα χέρια των δολοφόνων κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, παραμένουν ατιμώρητα.

Εργαζόμενοι στην Γαλλική εταιρεία VINCI


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
http://www.galaria2010.blogspot.com/
Οι εργαζόμενοι στην Γαλλική εταιρεία VINCI, απέναντι στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, πραγματοποίησαν 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 με αιτήματα:
- Καλύτερες συνθήκες εργασίας
-Καταβολή όλων των επιδομάτων με αναδρομική ισχύ που παράνομα δεν δίνονται
-Καταβολή όλων των υπερωριών που παράνομα δεν αποδόθηκαν
-Λύση στο θέμα της μετακίνησης των εργαζομένων
-Προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας
-Καλυτέρευση των αμοιβών των εργαζομένων της νυχτερινής βάρδιας με την προσθήκη 1 επιπλέον ώρας
-Αναλυτικές αποδείξεις πληρωμών
Και κυρίως να σταματήσει άμεσα η παράνομη χρησιμοποίηση των εργαζομένων σε άσχετες εργασίες σε σχέση με την ειδικότητα για την οποία προσλήφθηκαν.
Η Απεργία των εργαζομένων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Σωματείου με τις πανομοιότυπες αιτήσεις διαγραφής μελών.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το Σεπτέμβρη τελειώνει μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις σχεδόν δύο χρόνων η δίκη των δύο αστυνομικών δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Είναι πλέον σαφές ότι η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν μια πράξη ωμής αστυνομικής βίας που ακόμα και τώρα εξοργίζει για την ωμότητά της.

Πέρασαν όμως δύο χρόνια καιμε τη βοήθεια των κρατικών αρχών ακόμα να βγει η καταδικαστική απόφαση. Στη διάρκεια της δίκης σκυλεύθηκε επανειλημμένα η μνήμη του Αλέξανδρου, προσβλήθηκε η οικογένειά του, λοιδορήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες «φίλοι» της Αστυνομίας.Επιπλέον με τη μεταφορά της δίκης στην Άμφισσαπροσπάθησαν να «εκτονώσουν» μια υπόθεση που συγκλόνισε και ξεσήκωσε τη νεολαία και το λαό όχι μόνο σε αυτή τη χώρα αλλά και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να αποφύγουν δυσάρεστες εντάσεις για την κοινωνική ειρήνη που θέλουν να επιβάλλουν. Δε θα τους περάσει!
Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι, εξαιτίας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της χρεοκοπίας της χώρας και των εξοργιστικών μέτρων της Κυβέρνησης της «τρόϊκας», δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να ζήσουμε. Όλο και περισσότερα είναι τα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η «γενιά του Δεκέμβρη» είχε το δίκιο με το μέρος της. Το κράτος που εκμεταλλεύεται καταπιέζει και δολοφονεί δεν διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται.
Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και όσοι βγήκαμε στους δρόμους στις μεγάλη Γενική Απεργία της 5ης Μάη έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να ξεσηκωθούμε σήμερα.Να τους δείξουμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους δημίους του. Δεν έχουμε ξεχάσει τον αδικαίωτο αγώνα τηςΚωνσταντίνας Κούνεβα ούτε κανένα θύμα της κρατικής βίας, κανένα φυλακισμένο, βασανισμένο, δολοφονημένο από το αστικό κράτος αγωνιστή, μετανάστη, εργάτη και νέο. Εξάλλου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δεν ήταν το πρώτο θύμα της δολοφονικής κρατικής καταστολής. Από το 1974 μέχρι σήμερα υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος που περιλαμβάνει τουλάχιστον 130 δολοφονίες πολιτών, ελλήνων και μεταναστών από τα όργανα της κρατικής καταστολής, που στην πλειοψηφία τους παρέμειναν ατιμώρητες.
Η απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης για τηναστυνομική δολοφονία του Αλέξανδρου και η δικαίωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008 ήταν και παραμένει δική μας υπόθεση, κρίσιμη για την έκβαση των αγώνων μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ

-Παρεμβάσεις στις γειτονιές της Αττικής το πρώτο 15θήμερο του Σεπτέμβρη

-Παρέμβαση στη διαδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

-Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, Συναυλία στα Προπύλαια
Συγκροτήματα: Grain / Kill the Cat/ Raindogs/ Gomgoma/ Beyond Perception/ Birthmark/ Stress-Brain/ Productive/ Απαγορευμένο Δάσος / Φράξια

-Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη, Συνέλευση στο Πολυτεχνείο για την κορύφωση των δράσεων εν όψει του τέλους της δίκης στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΒΑΨΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ- Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ανοιχτή Πρωτοβουλια Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη του συναγωνιστή των Επιτροπών αγώνα κατοίκων , πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια , Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη


Αναβλήθηκε, επ΄αόριστον, η σημερινή δίκη του συναγωνιστή των Επιτροπών αγώνα κατοίκων , πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια , Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη. Δεκάδες συμπαραστεκόμενοι αλληλέγγυοι είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο δικαστήριο. Όλοι διατράνωσαν την απόφαση τους να είναι στο πλευρό όχι μόνο του Δημήτρη , αλλά και κάθε διωκόμενου από το κράτος κοινωνικού αγωνιστή.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

''Το τρένο ανήκει στο λαό-ενα ελικόπτερο για τον πρωθυπουργό''


Σε επ’ αόριστον κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου 1 προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Σε επ’ αόριστον κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου 1 προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Οι σιδηροδρομικοί, στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

ΠΗΓΑΜΕ ΔΕΘ-ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ! Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ και δευτερο ανοιγμα στα ΜΑΛΓΑΡΑ

Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, στις 10.30 πμ, η δίκη του συναγωνιστή μας Δημήτρη Αγγελή

Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, στις 10.30 πμ, θα γίνει στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές, στο κτίριο 7, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, η δίκη του συναγωνιστή μας, μέλους των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια, Δημήτρη Αγγελή - Δημάκη.
Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των επιτροπών μας που εκδόθηκε την ημερομηνία της σύλληψης. Επίσης βίντεο απο την σύλληψη του Δημήτρη.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Οι Επιτροπες Αγωνα Κατοικων, Πολιτων και Εργαζομενων Εναντια στα Διοδια, καταγγελουν την καθεστωτικη τρομοκρατικου χαρακτηρα παρανομη συλληψη του συναγωνιστη των επιτροπων μας Δημήτρη Αγγελή- Δημάκη.
Ο Δημήτρης , παρών σε όλους τους αγώνες μας τόσο στα διόδια Αφιδνών , όπου είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, όσο και στις κεντρικές δραστηριότητες των Επιτροπών Αγώνα, συνελήφθη , την Τρίτη 29-6-10 , ενώ συμμετείχε ειρηνικά, στην πορεία της Γενικής Απεργίας με το μπλοκ των Επιτροπών Ενάντια στα Διόδια. Η σύλληψη του έγινε τελείως αναίτια και μάλιστα την στιγμή που η πορεία τελείωνε. Κατά την στιγμή της σύλληψης, ξυλοκοπήθηκε, προπηλακίστηκε και εξυβριστηκε με χυδαίες εκφράσεις απο τους ροπαλοφόρους των ΜΑΤ.
Ταυτόχρονα καθώς άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα, σύντροφοι του ΕΕΚ καθώς και διερχόμενος κόσμος διαμαρτυρόταν τόσο για την παράνομη και αναίτια σύλληψη, όσο και για την κακοποίηση του Δημήτρη, οι ΜΑΤατζήδες «φιλοδώρησαν» με γκλομπιές, κλωτσιές και βάναυσα χτυπήματα με τις ασπίδες τους, τους συμπαραστεκόμενους πολίτες. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβαίνουν συνεχώς στο διαδίκτυο είναι αδιαψευστοι μάρτυρες για την βαναυσότητα των «προστατών του πολίτη».
Ο Δημήτρης ακολούθως ,σιδεροδέσμιος πισθάγκωνα, μετήχθη με περιπολικό στην ΓΑΔΑ, από όπου μεταφέρθηκε την άλλη μέρα στο Αυτόφωρο. Η δίκη προσδιορίστηκε για την 14 Ιούλη , και ο συναγωνιστής Δημήτρης αφέθηκε ελεύθερος.
Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν είναι: Αντίσταση κατά της αρχής , διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Η δίωξη αυτή είναι φρονηματικού χαρακτήρα. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των νέων ιδιαίτερα αγωνιστών, που μπαίνουν μπροστά στα κινήματα για καλύτερη ζωή και για υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη. Τόσο η παρουσία πολλών δεκάδων αλληλέγγυων σε όλες τις διαδικασίες , από την σύλληψη έως το αυτόφωρο, όσο και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κινήματα δείχνουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης της τρόικας, θα αποτύχουν. Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, όχι μόνο δεν κάμπτονται , αλλά σαν μια γροθιά , θα ανατρεψουν αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Διαβάστε σχετικές ανακοινώσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης:
http://provoria.blogspot.com/2010/06/blog-post_30.html
http://www.facebook.com/pages/Demetre-eimaste-sto-pleuro-sou/131525930214280
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=151750&cid=4
http://www.stopcartel.info/
http://www.ribandsea.com/waves/397--29-2010.html
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/06/blog-post_3618.html
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/06/29-6-10.html

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΗΓΑΜΕ ΔΕΘ-ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 12-9-10

Πάμε ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!



ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-9-2010

Πήγαμε ΔΕΘ.Σηκώσαμε τις Μπάρες! Τό κίνημα γιγαντώνεται..

Μεγαλειώδη αυτοκινητοπομπή άνω των 2000 αυτοκινήτων προς την Θεσσαλονίκη με σύνθημα "Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες", πραγματοποίησαν το Σάββατο 11/9, με αφετηρία τον σταθμό διοδίων στις Αφίδνες, οι Επιτροπές του κινήματος Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ενάντια στα Διόδια.
Το τεράστιο κομβόι που σχηματίστηκε ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων (εννέα) ανηφόριζε προς τη συμπρωτεύουσα με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Στη διαδρομή, οι πολίτες που συμμετείχαν άνοιγαν όλα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού και το κομβόι ενισχύετο μέ νέα αυτοκίνητα που ανήκαν σε πολίτες που είχαν κινητοποιηθεί αυθόρμητα ενημερωμένοι από το κίνημα όπως και σε εκείνους που είχαν οργανωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τις τοπικές επιτροπές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσέλευση των πολιτών στα διόδια καθ ολο το μήκος των 500 χιλιομέτρων προκειμένου να ενωθούν με το πρωτοφανές αυτό κομβόι που όδευε πρός τη ΔΕΘ προκειμένου να υψώσει δυναμική φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα κάθε είδους ληστρικά χαράτσια κυβέρνησης και κάθε είδους ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων σε βάρος τους με αιχμή τα Διόδια στούς εθνικούς δρόμους,ήταν μαζική ,ενθουσιώδης και αποφασιστική.
Οι Επιτροπές του κινήματος Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ενάντια στα Διόδια που έχουν σχηματιστεί σε ολο το μήκος της εθνικής οδού, υποδέχονταν με απερίγραπτο ενθουσιασμό την άφιξη του κομβόι,ενώ οι οδηγοί που κινούντο στον οδικό άξονα περνούσαν ελεύθερα από τα απελευθερωμένα σημεία των ληστρικών Διοδίων των ιδιωτικών εταιρειών,εκφράζοντας την συμπαράταξή τους με το κίνημα.
Στούς σταθμούς Διοδίων της Θήβας στη Βοιωτία ,της Τραγάνας και της Πελασγίας στη Φθιώτιδα,του Μοσχοχωρίου στο Βόλο,στο Μακρυχώρι της Λάρισας, στον Πυργετό και στη Λεπτοκαρυά της Θεσσαλίας και τέλος στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης υψώθηκε το Σάββατο η μαζική φωνή της έμπρακτης αντίστασης των πολιτών ενάντια στην οικονομική και πολιτική επιδρομή της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων.
Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ,όπως ενεργοποιείται ενάντια στα Διόδια,με κεντρικό σύνθημα ΠΑΜΕ ΔΕΘ,ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ, έφθασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και έδωσε πολυπληθές δυναμικό αγωνιστικό παρόν στην ανεξάρτητη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης,του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Η επιστροφή των Επιτροπών στην Αθήνα το απόγευμα τής Κυριακής 12/9,αφού μέλη τους άνοιξαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες τα Διόδια των Μαλγάρων,επεφύλαξε την έκπληξη του αγωνιστικού αυτού διήμερου, καθώς εύρισκαν τα Διόδια ανοικτά, οχι βέβαια από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα ( μας) εκμεταλεύονται, αλλά από τους ελεύθερους πολίτες που ενημερώνονται με κάθε τρόπο και που αυτόματα πλέον προσχωρούν στο κίνημα σε όλη τη χώρα και κάνουν πράξη μαζικά την αντίστασή τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπορείας και της διαδήλωσης στη ΔΕΘ, διατέθηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλάδια στους πολίτες από τα μέλη των Επιτροπών και τους πολίτες που συμμετείχαν με τα αυτοκίνητα.

Απευθείας συνεχή τηλεοπτική κάλυψη της αυτοκινητοπορείας διάρκειας 5 ωρών από το Διαδίκτυο, την πρώτη πού γίνεται στη χώρα μας,μετέδωσε το STOPCARTEL TV.

EΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ,ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Για περισσοτερες πληροφορίες και βίντεο στο epitropesdiodiastop.blogspot.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες! Live μετάδοση από το Stopcartel

Συμβαίνει τώρα! Τα ΜΑΤ χτύπησαν τη προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Συμβαίνει τώρα! Τα ΜΑΤ χτύπησαν τη προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τη προσυγκέντρωση των Πρωτοβάθμειων Σωματείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση είχε καλεστεί σαν διαμαρτυρία στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά ανασχηματισμού που γίνεται σήμερα στη Θεσ/νίκη. Οι μαρτυρίες μιλάνε για επίθεση απο 400 αστυνομικούς. Είναι σαφής η επιλογή της κυβέρνησης να χτυπήσει οποιονδήποτε διαμαρτύρεται στη λογική της προληπτικής καταστολής.

Να τους χαίρεστε και καλο χειμωνα..

update: (από Jaquou) Η πρώτη φασαρία έγινε στην Τσιμισκή στην προσυγκέντρωση και δεν συνεχίστηκε. Τελικά η πορεία έγινε κανονικά στην πόλη, με πεζούς των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και δικυκλιστές του ΟΣΕ να συμμετέχουν, και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Επίσης από τηλεφώνημα που είχα από Θεσ/νίκη ήταν μεγάλη η παρουσία Δελτάδων και Δίας, οι οποίοι περακολουθούσαν την πορεία περιφερικά. Η ένταση δεν συνεχίστηκε.
πηγή: Σχολιαστές χωρίς σύνορα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τα γνήσια Trabucos και οι γνήσιοι τραμπούκοι

πηγή: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Τα γνήσια Trabucos
Στα πρώτα χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας, μετά την τουρκοκρατία, εμφανίστηκε μια ομάδα πολιτών που ανομάστηκαν «τραμπούκοι». Οι τραμπούκοι ήταν περιθωριακοί τύποι δημιούργημα των πολιτικάντηδων που πρόσφεραν τα πούρα της γνωστής τότε Κουβανέζικης εταιρίας από την Αβάνα «Trabucos» προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο αλλά και την ζωηρή και δραστήρια υποστήριξη των οπαδών τους.
Η λέξη τραμπούκος έχει παραμείνει ως σήμερα και δηλώνει τον μπράβο κάποιου κομματάρχη ή γενικώς κάποιον που προκαλεί ταραχές κατ' εντολή.

Στην Καθημερινή της 8ης Σεπτεμβρίου 2010 ο Διονύσης Γουσέτης γράφει σε στήλη με τίτλο "Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τα μάτια μας":

"Μαθαίνω ακόμη ότι στις διαμαρτυρίες θα συμμετάσχουν και οι «Επιτροπές Αγώνα κατά των Διοδίων». Οι επιτροπές αυτές οργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ανοίγει βίαια, αυθαίρετα, όλα τα διόδια της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη."


έπειτα συνεχίζει:

"Ο φοροφυγάς και ο απατεώνας που διώκονται βλέπουν τον συνδικαλιστή και τον τραμπούκο που σπάζουν πόρτες και μπάρες διοδίων να μένουν ατιμώρητοι και κατανοούν ότι αυτή είναι η γενικότερη τάξη των πραγμάτων."

Για τραμπούκοι πάντως οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων έχουν πολλούς υποστηρικτές:
- Την ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων ελλάδος (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_790.html)
- Το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3813.html)
- Την ομοσπονδία συλλόγων υπουργείου εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html)
- Την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3060.html)
- ΕΚΠΟΙΖΩ
- ΒΙΟΖΩ
- Πανηπειρωτική
- ......

Δείτε και μερικούς τραμπούκους στο παρακάτω video. Εμφανίζεται η γιαγιά τραμπούκος με το μπαστουνάκι της και τα εγγόνια της να πηγαίνει να ανοίξει τα διόδια. Εμφανίζεται κύριος και κυρία που ανοίγουν την μπάρα των διοδίων. Εμφανίζονται επιτροπές τραμπούκων που ζητούν ανακύκλωση αντί για ΧΥΤΑ. Εμφανίζονται επιτροπές τραμπούκων που τολμάνε και ζητάνε να μην τρέχει 6σθενής καρκίνος στο νερό της βρύσης τους. Επίσης εμφανίζονται απολυμένοι τραμπούκοι από την Εύβοια.

Τα μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων "σπάνε" τις μπάρες και "γκρεμίζουν" τα διόδια που το ληστρικό σύστημα μας βάζει καθημερινά αρνούμενοι να πληρώσουν τα άδικα και παράνομα χαράτσια.
Τραμπούκοι δεν είναι οι πολίτες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Οι γήσιοι τραμπούκοι καπνίζοντας Trabucos
Αν θέλετε να βρείτε τραμπούκους ψάξτε να τους βρείτε σε αυτούς που ξεπούλησαν τις εθνικές μας οδούς, σε αυτούς που κατήργησαν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, σε αυτούς που κλέβουν κυριολεκτικά τους μισθούς και τις συντάξεις των παπούδων και των γιαγιάδων, καταδικάζοντας αυτούς σε ένδεια και τα παιδιά και εγγόνια τους σε ανεργία.
Τραμπούκους λοιπόν κύριε θα βρείτε σε αυτούς πού ψήφισαν αυτά τα μέτρα και στα σαλόνια που συναγελάζονται με τους μεγαλοκαρχαρίες και τα παχυλά αμοιβόμενα παπαγαλάκια τους.
...Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου όλοι στη ΔΕΘ θα πετάξουμε τους τραμπούκους της Τρόικας , του ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικο, έξω από τη ζωή μας....

Νέα κατρακύλα για την ελληνική ανταγωνιστικότητα



Σύμφωνα με το World Economic Forum
Νέα κατρακύλα για την ελληνική ανταγωνιστικότητα
απο την Ελευθεροτυπια
Υποχωρήσαμε στην 83η θέση της λίστας από την 71η θέση που κατείχαμε πέρυσι

Στην 83η θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας έπεσε το 2010 η Ελλάδα σύμφωνα με τον κατάλογο του World Economic Forum. Το 2009, η χώρα κατείχε την 71η θέση κάτι που σημαίνει ότι χάθηκαν 12 θέσεις σε ένα έτος. Για το 2010 βρίσκεται στην τελευταία θέση από τα 27 μέλη της Ε.Ε. ενώ καταλαμβάνει χαμηλότερη θέση ακόμη και από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Σρι Λάνκα και το Καζακστάν.

ΕΕΚ- Πάμε ΔΕΘ 2010

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της (συνέχεια)

Με σημερινή τους ανακοίνωση (Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου) η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής κατηγορεί τις Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια ότι:
"Κατεβάζει αφίσες του Συντονιστικού μας και έχει προχωρήσει και σε αφισοκόλληση του τύπου που δείχνει η φωτογραφία."
Μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας συμμετέχουν στις αφισοκολλήσεις μαζί με άλλα μέλη των επιτροπών και δεν έχουμε αντιληφθεί κανένα τέτοιο συμβάν. Επίσης η φωτογραφία είναι τεκμήριο αθωότητας μιας και δείχνει την αφίσα των επιτροπών κολλημένη κάτω από μια κομματική αφίσα, την οποία σεβάστηκαν, τα μέλη των επιτροπών, και δεν την κατέβασαν.

Συνεχίζουν λέγοντας:
"Η κίνηση αυτή συκοφαντεί τον αγώνα μας κατά των διοδίων, διχάζει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας και δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στον Πανελλαδικό Συντονισμό όσων αγωνίζονται ενάντια στα διόδια."
Η αντίληψή μας για την κατάσταση είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε κίνηση των επιτροπών, το συντονιστικό διοργανώνει κάποια αντιεκδήλωση.

Συγκεκριμένα το συντονιστικό διοργάνωσε συνέντευξη τύπου την ίδια ημερομηνία και ώρα με τις επιτροπές, έπειτα από το δελτίο τύπου που έστειλαν οι επιτροπές. Το συμβάν έγινε αντιληπτό και από τον τύπο και καταγράφεται στο άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας "Φουντώνει η μάχη των διοδίων" στις 25 Ιουλίου 2010 όπου ο συντάκτης αναφέρει:
"Την περασμένη Πέμπτη διοργανώθηκε και συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου δόθηκαν βίντεο από τη δράση των επιτροπών.
Εχει ενδιαφέρον ότι την ίδια μέρα (και μία ώρα νωρίτερα), μια άλλη κίνηση κατά των διοδίων ενημέρωνε με τη σειρά της (και εκτάκτως) τα ΜΜΕ. Πρόκειται για τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων ΒΑ Αττικής, την οποία στηρίζουν δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και τοπικές κομματικές οργανώσεις."
Επίσης οι επιτροπές συνέλαβαν και διοργάνωσαν την αυτοκινητοπορεία "Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες" όπως αναφέρεται και στην Ελευθεροτυπία της Τετάρτης 18 Αυγούστου:
"Επίσης, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ, αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τα αυτοκίνητα θα σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή, θα τα ανοίγουν για τον κόσμο και όταν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί."
Οι επιτροπές έκαναν γνωστό αμέσως το πρόγραμμα της εκδήλωσης στη σελίδα "Συμμετέχω - Πάμε ΔΕΘ" όπου η ώρα αναχώρησης από τις Αφίδνες ορίστηκε στις 8:30.
Έπειτα από συνεδρίαση του συντονιστικού τον Σεπτέμβρη, έγινε κάλεσμα: "Όλοι, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί στο σταθμό διοδίων Αφιδνών,..."
Και η ανακοίνωσή σας έρχεται στο ίδιο μήκος κύματος να δυναμιτίσει το κλίμα 2 μέρες πριν από τη μεγαλύτερη πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων.

Τα μέλη της ανοιχτής πρωτοβουλίας συμμετείχαν παλιότερα στο συντονιστικό της ΒΑ Αττικής, κάποιοι από τους λόγους που σταματήσαμε να συμμετέχουμε καταγράφονται στην ανάρτηση "Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της".

Αγαπητά μέλη του συντονιστικού της ΒΑ Αττικής θέλουμε να σας βλέπουμε ως συναγωνιστές. Πρέπει όμως να σταματήσετε να εργάζεστε ως ανταγωνιστές των επιτροπών, αντί αυτού ασχοληθείτε επιτέλους με τη μάχη κατά των διοδίων.

πηγή: Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ - KEIMENO YΠΟΓΡΑΦΩΝ (δείτε τις αρχικές υπογραφές στο τέλος του κειμένου) Υπογράψτε εδώ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Η φετινή ΔΕΘ εν μέσω κρίσης, αποκτά βαρύνουσα σημασία τόσο για την αστική τάξη αλλά ακόμη περισσότερο για τους εργαζόμενους και την νεολαία. Η 5η Μάη έσπασε τη βιτρίνα της κοινωνικής συναίνεσης, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη εμφάνισης μιας πολιτικής πρότασης που να μην κινείται γύρω από ένα πλαίσιο αιτημάτων διαχείρισης της κρίσης και μιας καλύτερης διαχείριση της σημερινής βαρβαρότητας

Καλούμε τους εργαζομένους, νεολαία τους συνταξιούχους και τους ανέργους από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν μαζικά στη παλλαϊκή κινητοποίηση στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτέμβρη. Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου σχεδιάζει την έναρξη του δεύτερου και ακόμα πιο βίαιου από τον προηγούμενο γύρου κοινωνικού πολέμου ενάντια στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και το σύστημα που εκπροσωπεί, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Κλέβουν τον 13ο και 14ο μισθό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με νόμο επιβάλουν μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει. Επιβάλουν μια ανευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή στο εργατικό εισόδημα. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και περικόπτουν τις αποζημιώσεις. Μετατρέπουν την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ, αυξάνοντας την ελαστική εργασία. Καταργούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλοντας τη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και μετατρέπουν την σύνταξη σε επίδομα βοήθειας.

H χρεοκοπία του καπιταλισμού και του καθεστώτος τους δεν μπορεί να λυθεί από εκείνους που την δημιούργησαν βάζοντας τους εργάτες να πληρώσουν για αυτήν. Τη λύση θα τη δώσει η εργατική τάξη με αποφασιστική δράση ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα στηρίγματα του κεφαλαίου και του αστικού κράτους και εκείνους που αρνούνται την πάλη για την ανατροπή.

Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν μπορεί να εκφραστεί από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ δεν πάλεψε ούτε για μια πραγματική απεργιακή δράση ενάντια στα μέτρα. Αντίθετα έκαναν ότι μπορούσαν για να εκτονώσουν το κίνημα. Τελικά η ΓΣΕΕ υπόγραψε την αντιεργατική τριετή εθνική σύμβαση, με μηδενικές αυξήσεις κάνοντας τη βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης. Ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια και χειρότερα από εδώ και μπρος κάνοντας την δουλειά της κυβέρνησης και του κράτους.
Παράλληλα η ρεφορμιστική αριστερά σε όλες τις της εκδοχές δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία και εμφάνιση ενός κοινωνικού ρεύματος που να παλεύει για την συνολική ανατροπή

Λέον Τρότσκι- 70 χρόνια από την δολοφονία του


Του Σάββα Μιχαήλ
Τι σημασία μπορεί να έχει σήμερα, το 2010, για μιαν εργατική τάξη αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της χειρότερης παγκόσμιας κρίσης στην Ιστορία του καπιταλισμού, ο φόνος στο Μεξικό, πριν εβδομήντα χρόνια, του εξόριστου μπολσεβίκου ηγέτη Λέοντα Τρότσκυ;
Το ερώτημα μπορεί να μην έχει νόημα για όσους έχουν σβήσει με μονοκοντυλιά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, ή επιλέγουν μια στρεβλή εικόνα που συντηρεί τις αντικομμουνιστικές ή σταλινικές προκαταλήψεις τους ή κηρύσσουν την ιστορική αμνησία, στο όνομα τάχα μιας «επανίδρυσης» ενός «κομμουνισμού» άμεμπτου από το «προπατορικό αμάρτημα» της πρώτης νικηφόρας εφόδου στον ουρανό το 1917, της τραγωδίας που ακολούθησε και της διάλυσης της χώρας των Σοβιέτ το 1991. Η εργατική τάξη, όμως, και προπαντός η επαναστατική της πρωτοπορία δεν μπορεί να προχωρήσει λοβοτομημένη και χωρίς Ιστορία.
Το αρχικό μας ερώτημα μπαίνει σήμερα ακόμη πιο επιτακτικά όχι παρά αλλά λόγω ακριβώς της παγκόσμιας συστημικής κρίσης και των προκλήσεων της. Η δολοφονία του Τρότσκυ από την σπείρα των πρακτόρων της σταλινικής Γκεπεού στις 20 Αυγούστου 1940 δεν μπορεί να αποκοπεί από το ιστορικό της πλαίσιο. Έγινε ακριβώς όταν η προηγούμενη παγκόσμια καπιταλιστική χρεοκοπία οδηγούσε..

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΚΑ: Πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου με ψηλά το κεφάλι!



ΜΕΤΚΑ: Πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου με ψηλά το κεφάλι!

07/09/2010 Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Μετά την απόρριψη της χθεσινής ανακοπής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εργοδοσία, οι δικαιωμένοι εργάτες παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στις 6.45 και πέρασαν τη πύλη του εργοστασίου προκειμένου να πιάσουν δουλειά.

Η σημερινή νίκη, μετά από σχεδόν επτά μήνες αναμονής, μαχητικών διαδηλώσεων κινητοποιήσεων, πλατιάς κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης, χρήση και των νόμιμων αστικών οδών, οδηγούν στη δικαίωση ότι οι τρεις απολύσεις ήταν παράνομες, καταχρηστικές και επί της ουσίας συνδικαλιστικές διώξεις.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων άνοιξε το Φλεβάρη το μέτωπο του αγώνα, κοινωνικοποιώντας σε όλη τη Μαγνησία το ζήτημα, οι εργάτες παρέμειναν σε αντίσκηνα στη πύλη της Μέτκα για πάνω από είκοσι ημέρες κερδίζοντας πλατιά συμπαράσταση.

Παρά τη νίκη, όλα τα ζητήματα της κατάρρευσης της βιομηχανικής ζώνης μένουν ανοιχτά καθώς η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του δημοσίου βουλιάζει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα ζητήματα για ολόκληρη την εργατική τάξη μένουν ανοικτά καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει ένα & δυο ανέργους.

Ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα με σχέδιο και τόλμη.

Eurobank: Φιλί ζωής από το κράτος με 7,77 δις.!


Eurobank: Φιλί ζωής από το κράτος με 7,77 δις.! Μπορεί η Eurobank να πέρασε με καλές επιδόσεις τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών αρχών, που επικεντρώθηκαν στην κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά το α’ εξάμηνο η τράπεζα του Ομίλου Λάτση έδωσε πραγματική «μάχη» για να υπερασπισθεί τη ρευστότητά της και κατάφερε να την κερδίσει λαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος από το κρατικό πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων δανεισμού, εκδίδοντας τίτλους αξίας 7,77 δις. ευρώ με την εγγύηση του Δημοσίου.
Η Eurobank πληρώνει εν μέσω της κρίσης τη μεγάλη εξάρτησή της από τη διατραπεζική αγορά, που στις καλές εποχές αποτελούσε πηγή ενίσχυσης της κερδοφορίας της, αλλά μετά το «κλείσιμο της πόρτας» στις ελληνικές τράπεζες έχει μετατραπεί σε πηγή συνεχών και ισχυρών πονοκεφάλων για τη διοίκηση της τράπεζας.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 6.45 πμ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΚΑ


Στο δικαστήριο σήμερα απορρίφθηκε το "αίτημα" της ΜΕΤΚΑ
για πάγωμα της απόφασης επαναπρόσληψης των τριών εργατών
έτσι αύριο το πρωϊ θα πάνε για δουλειά.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί το σε συγκέντρωση στήριξης και αλληλεγγύης
αύριο το πρωϊ 6,45πμ έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ.

Το Ε.Ε.Κ. στο πλάι των απεργών της ΣΕΛΜΑΝ

Το Ε.Ε.Κ. στο πλάι των απεργών της ΣΕΛΜΑΝ

πηγή: Zougla online

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010, 12:42

Μια μεγάλη ομάδα με περισσότερα από 15 άτομα, μελών και φίλων του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος - Ε.Ε.Κ., παρενέβη τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στα όσα διαδραματίζονται στο εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ, στο Βασιλικό Χαλκίδας. Με προκηρύξεις, εφημερίδες (ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ), ντουντούκες, αφίσες και πανό, διακήρυξαν στους εργάτες την απόφαση του Ε.Ε.Κ. να σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό τους, ενάντια στις απολύσεις, για το δικαίωμα στη ζωή.
Η αποδοχή από όλους τους εργαζομένους ήταν έκδηλη. Έγιναν πολλές συζητήσεις και οι εργαζόμενοι πήραν δυνάμεις καταλαβαίνοντας ότι δεν είναι μόνοι τους. Πολλοί, μαζί τους και το προεδρείο του Σωματείου, δήλωσαν την απόφασή τους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση των εργατικών κέντρων με τις Επιτροπές αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια.

Δείτε εδώ το σχετικό video:


Η προκήρυξη που μοιράστηκε από το Ε.Ε.Κ. ανέφερε τα εξής:

«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - Μια μάχη χάθηκε… ο πόλεμος συνεχίζεται

Σύντροφοι, εργάτες της ΣΕΛΜΑΝ

Μετά από τον ηρωικό απεργιακό αγώνα 38 ημερών, υποχρεωθήκατε να δεχτείτε το προτεινόμενο μορατόριουμ, από το υπουργείο Εργασίας τους Φαρμάκη-δες της εργοδοσίας αλλά δυστυχώς και από τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ Θ. Ανέστη, για σταμάτημα των κινητοποιήσεων αποδοχή των πρώτων απολύσεων και πάγωμα των απειλούμενων απολύσεων. Το μορατόριουμ λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου και όλα είναι ανοικτά. Ο Φαρμάκης, όμως, κυνικά υποστηρίζει οι απολύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της οικονομικής κρίσης!

Ένα εργοστάσιο που απασχολούσε 1.200 εργάτες τώρα λειτουργεί με 500 και στα σχέδια τους είναι να απολύσουν τους 300. Εάν αυτό δεν είναι καταστροφή, τότε τι είναι; Μπορείτε να αποδεχτείτε το μοιραίο, ελπίζοντας ότι η καταστροφή θα πλήξει το διπλανό σας; Θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση ατομικά ή θα παλέψετε συλλογικά μέσα από το σωματείο για το αναφαίρετο δικαίωμα στην δουλειά;
Το σωματείο σας είναι στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Γνωρίζουν ότι η ύπαρξη ενός μαχητικού σωματείου των εργατών είναι ένα σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια τους για μαζικές απολύσεις. Έτσι οι επιθέσεις για την διάλυση του ή την μετατροπή του σε εργοδοτικό θα είναι θα είναι στην ημερησία διάταξη. Πρόγευση του τι θέλει η εργοδοσία το γνωρίσατε και κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.

Οι επιθέσεις ενάντια σας και οι απειλές για μαζικές απολύσεις, είναι μια καθημερινή κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργάτες. Βιομηχανικές ζώνες που έσφυζαν από ζωή τώρα μετατρέπονται σε νεκρές ζώνες. Η Χαλκίδα η Β. Εύβοια, η Θήβα, οι βιομηχανικές ζώνες της Μαγνησίας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας κ.ά. είναι τα ζωντανά παραδείγματα της κατάρρευσης. Η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Η κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού συστήματος εκτελώντας τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΕ οργανώνει την επίθεση των αφεντικών με την αύξηση του ορίου απολύσεων μέχρι και 30 εργαζόμενων τον μήνα, μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 50%, μείωση κατά 20% του κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 21 ετών και 15% για τους νέους μέχρι 25 ετών.
Με τις μονόπλευρες αλλαγές στο σύστημα διαιτησίας προς όφελος των εργοδοτών που στην ουσία καταργεί κάθε δυνατότητα προσφυγής από τους εργαζόμενους. Με την ψήφιση του αντιδραστικού νόμου για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα που δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση. Και τέλος με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, προσπαθεί την εξατομίκευση του κάθε εργάτη και έτσι την μετατροπή του σε εύκολη λεία του κάθε αφεντικού.

Την οικονομική χρεοκοπία του καπιταλισμού, μας ζητάν τώρα να την πληρώσουμε εμείς με την ίδια μας την ζωή. Οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας αφού επί χρόνια, έφαγαν, έκλεψαν βουτήχτηκαν στα σκάνδαλα τώρα ζητάν από το λαό να μετατραπεί σε έθνος αποκλήρων για να πληρώσουν τα δάνεια στους διεθνείς τοκογλύφους και στα κοράκια τους τραπεζίτες.
Μας προτείνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ. Καμιά εμπιστοσύνη στους αστούς πολιτικούς. Πρέπει οι εργάτες συλλογικά να οργανώσουν την πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οργάνωση της κοινωνίας σε νέες βάσεις.

Κατάληψη των εργοστασίων που κλείνουν, έλεγχος από τους εργάτες των βιβλίων της εταιρείας για να δούμε ποιος έφαγε, ποιες οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, πόσα χρωστάνε στις τράπεζες, τι έγιναν τα λεφτά των δανείων γιατί οι απολύσεις…
Επιτροπές αλληλεγγύης σε κάθε αγώνα των εργατών στην περιοχή τους αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Κανένας εργάτης, κανένας αγώνας των εργατών δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Χρειαζόμαστε ταξική ενότητα στη δράση, αυτό-οργάνωση των εργαζομένων μέσα από συνελεύσεις και ανοιχτές επιτροπές δράσης στη βάση των κοινωνικών προβλημάτων και ένα μεταβατικό πρόγραμμα και σχέδιο δράσης για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.
Με την κατάργηση του εξωτερικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας και των επιχειρήσεων που κλείνουν χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χάρη σε οποιαδήποτε λαϊκή πίεση προς αυτή ή οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, αλλά ούτε από οποιαδήποτε “αριστερή”, “προοδευτική” ή “λαϊκή” κυβέρνηση ή εξουσία στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Μόνο η ανατροπή αυτής και οποιασδήποτε άλλης καπιταλιστικής κυβέρνησης από την διαρκή επαναστατική δράση του προλεταριάτου με στόχο την κατάληψη της εξουσίας, την ανατροπή του καπιταλισμού, τη συντριβή του αστικού Κράτους και την πλήρη, σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση.

Για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ανεργίας να παλέψουμε για την κατάληψη των εργοστασίων που κλείνουν και την επαναλειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση. Για την συγκρότηση ενός δικτύου κατειλημμένων εργοστασίων απαιτώντας την εθνικοποίησή τους χωρίς αποζημίωση.

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας».