Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ

Το τελικό βήμα της ατζέντας εξάλειψης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους


Διανύουμε εποχές όπου η υπεράσπιση της ζωής έχει γίνει κάτι το εξαιρετικά δύσκολο, και όπου βλέπουμε  ξεδιάντροπες πρακτικές στις οποίες σπάνια μπορεί να είναι κανείς μάρτυρας.
Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που συμβολίζει το οργανωμένο έγκλημα ενάντια στα δικαιώματα της φύσης, στο δικαίωμα της ύπαρξης στην πόλη και το δικαίωμα στη ζωή. Μπροστα σε εγκαταστάσεις που φέρουν το όνομα ‘Προσωρινό Νοσοκομείο και χώρος διαβίωσης με Κήπο για τα αζήτητα ζώα του Κισιρκαγια’, αλλά που θα μεταβληθούν σε ένα ανελέητο κέντρο συγκέντρωσης και απομόνωσης για ζώα.

Εκθέτουμε την αλήθεια γι αυτό το έργο για του οποίου τις δυνατότητες και ανέσεις καυχιώνται οι Δημοτικές Αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για ενα τσιμεντένιο νεκροταφείο το μέγεθος του οποίου αντιστοιχεί επακριβώς στο μέγεθος της παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή. 

Η παρουσίαση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων που αρπάζονται από τους δρόμους και κλειδώνονται μέσα σε τέσσερις τοίχους ως πολυτέλεια, δεν είναι άλλο παρά απόκρυψη του γεγονότος...
ότι τα ζώα αυτά έχουν απαχθεί από το περιβάλλον τους στην πόλη και καταδικαστεί ως έρμαια μιας διαδικασίας που θα καταλήξει στο θάνατό τους. Οι εμπειρίες τους, οι συνήθειες και η κοινωνικοποίησή τους, μέσω των εκατοντάδων χρόνων που έχουν ζήσει μαζί με τους ανθρώπους, έχουν παραβλεφθεί τελείως.
 

Είναι το προιόν μιας νοοτροπίας που εκλαμβάνει τον εκμοντερνισμό ως μία διαστρεβλωμένη αντιγραφή του ‘καθαρισμού’ των δρόμων της Ευρώπης από ζώα.  
Οι συνθήκες στα καταφύγια ζώων δεν αποτιμώνται με βάση το αν η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των μονάδων είναι σύγχρονη, αλλά από τις μεθόδους και τις πρακτικές των διαχειριστών τους

Οι προσπάθειες να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι δημοτικές αρχές για τη σφαγή των μικρών κουταβιών στο Χασντάλ και η ελλειπής και χωρίς εποπτεία διαχείριση του καταφυγίου, βάσει του ισχυρισμού ότι πρόκειται για ‘σύγχρονο καταφύγιο’, αποτελεί προσβολή του συστήματος της λογικής στο σύμπαν που γνωρίζουμε και στο οποίο λειτουργούμε.
 

Πρόκειται για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προορισμένο για νέα διεύθυνση κατοικίας για τα ζώα που αποσπάστηκαν από τους χώρους όπου ζούσαν μες στην πόλη μαζί με τους ανθρώπους, ως αποτέλεσμα των σχεδίων αστικής ανανέωσης. 

Πρόκειται για την κακόβουλη εξουσία της επιθυμίας για ενοίκια, κεφάλαιο και τσιμεντοποίηση που τίθεται πάνω από το δικαίωμα των ζώων στην ύπαρξή τους. Αυτό το πόνημα του Κισιρκαγιά είναι μέρος μιας διαδικασίας που θα επιφέρει την ‘ανάπτυξη’ της βόρειας Κωνσταντινούπολης και επιφέρει καταστροφή των χώρων πρασίνου και των δασών στα βόρεια της πόλης που παρέχουν τροφή και καταφύγιο.

Πρόκειται για ένα μνημείο ανωμαλίας και παρέκκλισης – μια αστική και περιβαλλοντικη σκηνή εγκλήματος. Η περιοχή αυτή είναι υδροβιότοπος με ισχυρούς ανέμους και κατολισθήσεις, και μέρος εντελώς ακατάλληλο για να στεγαστούν ζώα. Στα σχέδια ανάπτυξης καταδεικνύεται ως προστατευόμενη περιοχή δευτέρου βαθμού και χώρος πρασίνου και το καταφύγιο που χτίστηκε δεν περιλαμβανεται στα σχέδια αυτά.

Είναι μια σύνθεση αντιφάσεων. Οι δηλώσεις του διευθύνοντα του δήμου της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς στην τηλεόραση, η υπεράπιση της δημαρχίας που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για τη μήνυση που κατατέθηκε με σκοπό να σταματήσει την εκτέλεση του έργου αυτού, και οι διευκρινήσεις του δήμου μετά από τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις μας, όλες έρχονται σε αντίφαση η μία με την άλλη όσον αφορά τον ακριβή αριθμό ζώων που μπορεί να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο ‘καταφύγιο’. 

Ένα ίδρυμα και ο διευθυντής του έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν τρεις αντιφατικές δηλώσεις. 

Αντιθέτως, όπως ορίζεται από το 5ο άρθρο του Κανονισμού για την ηθική συμπεριφορά των δημόσιων λειτουργών και τους κανόνες και τις αρχές εφαρμογών, οι δημόσιοι λειτουργοί υποτίθεται ότι βασίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες τους στην ειλικρίνεια και τις αξιόπιστες διακηρύξεις. Λόγω των αποκαλύψεων αυτών πάνω στην ασυνέπεια των ισχυρισμών τους, οι δημοτικές αρχές ανέθεσαν στο τμήμα τους μέσων κοινωνικής δικτύωσης δουλειά ατέλειωτων ωρών και άρχισαν να προβάλουν πληροφορίες στις τηλεοπτικές οθόνες στους σταθμούς του μετρό γύρω από το συγκεκριμένο ΄καταφύγιο’ μέσα σε κατάσταση εμφανούς πανικού. Σχεδόν ανακήρυξαν κινητοποιήσεις με σκοπό να πείσουν για τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για μια τυραννία πάνω στη μη ανθρώπινη ζωή. 

https://www.facebook.com/groups/animals.at.kinimadenplirono.eu
  
Με το σχέδιο αυτό, ο δήμος της Κωνσταντινούπολης θεσμοποιεί αυθαίρετες παρεμβάσεις στο δικαίωμα των ζώων στην ίδια τη ζωή, εξορίζει τα ζώα από τη φυσική τους κατοικία στις αστικές και αγροτικές περιοχές και επιβάλλει σ’ αυτά έναν αργό θάνατο μέσω της απομόνωσης ενώ παράλληλα καταστρέφει τους οικότοπους κάθε μορφής άγριας ζωής.

Αυτό που θεωρείται κατάλληλο για την Κωνσταντινούπολη είναι η περαιτέρω οικολογική καταστροφή που επιφέρει η επιθυμία για άκριτη ‘ανάπτυξη’. Πρώτο βήμα του στόχου αυτού ήταν το σχέδιο τρίτης γέφυρας και οι σχεδιασμοί συνεχίζονται σήμερα με το έργο του 3ου αεροδρομίου ως μέρους ενός τεράστιου δικτύου σχεδιασμών. Αποτελεί μέρος της διαδικασίας παράδοσης της πόλης στο κεφάλαιο με αχρείαστα και επιβλητικά τεράστια έργα, και παράδοσης των κατοίκων της περιοχής στην ξηρασία και την εναέρια μόλυνση με την καταστροφή των φυσικών οικότοπων που τρέφουν τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Το στρατόπεδο απομόνωσης ζώων του Κισιρκαγιά είναι το επόμενο βήμα αστικοποίησης της βόρειας Κωνσταντινούπολης.

Οι εγκαταστάσεις του ‘καταφυγίου’ αυτού είναι παράνομες. Οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, και με όποιον τρόπο κι αν καταφέρουν οι κατέχοντες εξουσία να παρακάμψουν το νόμο για να πετύχουν τους στόχους τους, στα μάτια των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, εγκαταστάσεις σαν κι αυτές πάντοτε θα είναι σύμβολο απομόνωσης, διαχωρισμού, καταπίεσης. 

Δεν εγκρίνουμε επουδενί αυτό το τεράστιο οικοδόμημα που θα οδηγήσει στη γενοκτονία των ζώων των αστικών περιοχών, θα εξαναγκάσει την άγρια ζωή σε μετανάστευση, θα δημιουργήσει ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τις τοπικές κοινότητες και θα επιφέρει μέσω της ‘ανάπτυξης’ μια φοβερή ανισορροπία.

Η Κωνσταντινούπολη δε χρειάζεται ούτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κισιρκαγιά, ούτε την 3η γέφυρα και το 3ο αεροδρόμιο. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρέμβει ενεργά ενάντια στα σχέδια αυτά που αντιτίθενται στη ζωή, και διαβεβαιώνουμε με δυνατή φωνή ότι θα εναντιωθούμε σε όλων των ειδών τα νέα ‘έργα ανάπτυξης’ που καταστρώνονται ανέμελα κι ανεύθυνα, και σε κάθε επιχείρημα που θα επηρεάσει όλα τα όντα στην πόλη.









 

INDEPENDENT ACTIVISTS FOR ANIMAL FREEDOM  facebook.com/HayvanOzgurlugu
 

İSTANBUL URBAN DEFENSE   facebook.com/IstanbulKentSavunmasi
 

NORTHERN FORESTS DEFENSE   kuzeyormanlari.org
SARIYER URBAN SOLIDARITY   facebook.com/SariyerDayanismasi
 

FREEDOM TO EARTH ASSOCIATION   http://www.yeryuzuneozgurluk.org




CALL FOR INTERNATIONAL SOLIDARITY AGAINST KISIRKAYA ANIMAL CONCENTRATION CAMP IN ISTANBUL: THE FINAL STEP FOR A...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου