Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΙΣΤΗ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποχαιρετά τον  σ. Χρίστο Μπίστη, που μας άφησε σήμερα στα 77 του χρόνια. 

Ο Χρίστος Μπίστης, υπήρξε ένας σημαντικός αγωνιστής  της   Αριστεράς και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από μακροχρόνια πάλη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια.

 Ιστορικός ηγέτης του ΕΚΚΕ, στέλεχος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρωτοπόρος  στον   αγώνα ενάντια στη χούντα, ο Χρήστος Μπίστης υπηρέτησε την επαναστατική Αριστερά για πολλές δεκαετίες.

Γεννημένος στη Αθήνα το 1939, ο Χρήστος Μπίστης έζησε από το 1963 ως το 1968 στο Ανατολικό Βερολίνο, ενώ το 1970 εγκαταστάθηκε στο Δυτικό Βερολίνο, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ).

Το 1973 ήρθε παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τη Χούντα.

Ο Χρήστος Μπίστης παρέμεινε στην ηγεσία του ΕΚΚΕ και συνέχισε τον αγώνα στο πλαίσιο της επαναστατικής αριστεράς, ενώ συμμετείχε με την οργάνωση στα εγχειρήματα της Μαχόμενης Αριστεράς, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπήρξε από τους κύριους συνομιλητές με το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εκπροσωπώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις μεταξύ τους συναντήσεις για κοινούς αγώνες. 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και τους συντρόφους του σ. Χρίστου.

Ο σ. Χρίστος Μπίστης μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά οι ιδέες του και η προσωπικότητα του σαν ανιδιοτελή αγωνιστή για το δίκιο των εργαζόμενων παραμένουν ζωντανές.



ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu

Καυτατζόγλου 8 - Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου